Om projektet

Periode: August – November 2022

Kunde: ActionAid Denmark

Emne: Studie med anvendelse af kvalitative og kvantitative metoder, og en participatorisk og formativ tilgang.

Opgaven:

Gennemførelse af et Baseline studiet for ActionAid Danmarks partnerskabsprogram om økonomisk ulighed og klima retfærdighed. Udført i koordination med 12 ActionAid-partnere i Bangladesh, Etiopien, Liberia, Mozambique, Kenya, Uganda, Tanzania, Palæstina, Myanmar, Zambia, Zimbabwe og Nigeria.

Processen:

  • Studiets metodiske tilgang var indsamling af data gennem en formativ og participatorisk tilgang, designet til at lægge grundlaget for et læringsorienteret monitorerings-system og processer, der fremover muliggør og informerer adaptiv programmering.
  • Undersøgelsen omfattede dataindsamling i hvert af landene udført af nationale konsulenter, som blev trænet i de udviklede dataindsamlingsværktøjer.
  • En bred vifte af lokale partnere bidrog med viden og indsigt i den participatoriske dataindsamling, og tilgangen var inspireret af Outcome Harvesting-metoden i sin kvalitative dataindsamling.

Resultat:

Kvalitative og kvantitative konklusioner om de relevante indikatorer i programmets resultat ramme, præsenteret som et globalt perspektiv med landespecifik information. Anbefalinger til en revision af programmets monitoreringssystem samt til en tilpasning af de programmatiske interventionsstrategier.